Wat kun je zelf doen?

Blijf op de hoogte van je eigen pensioen!

Voor dure sporten heb je na je pensioen weliswaar meer tijd, maar meestal geen energie voor. Toch zijn er misschien wensen die je na je pensioen nog wilt verwezenlijken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een wereldreis, een vakantiehuis kopen of je kinderen wat extra's geven. Van een AOW-uitkering, die alle mensen na hun 67ste van de staat ontvangen, kunnen velen niet rondkomen. Ook is het maar de vraag of er op die uiterking uiteindelijk niet bezuinigd gaat worden. Daarom is het belangrijk om goed te onderzoeken als jij een aanvullend pensioen nodig hebt. Maar eigenlijk, heeft bij iedereen een aanvullend pensioen nodig.

Goed leven van je pensioen is afhankelijk van je wensen. Soms spaar je zo weinig voor je pensioen – omdat je een parttime baan hebt of tijdelijk bent gestopt met werken – dat zelfs een avondje uit of etentje al een grote luxe is.

Om het heft in eigen handen te nemen, kun je per maand wat extra geld opzij zetten. Door maandelijks een bedrag te sparen op je rekening, kun je je kapitaal laten groeien door middel van rente. Deze manier van sparen noemen we ook wel 'Slim Sparen'. Plus hou de hoogte van je pensioen in de gaten, dit kun je zien op de website van mijnpensioenoverzicht.nl

Terug naar overzicht