Tips financieel

Overzicht

Naast voorlichting geven rondom pensioen(opbouw) en de positie hierin voor de vrouw, vinden wij het nuttig en van belang om enkele andere webpagina's op het internet ook te vermelden. Diverse websites welke voorzien in de financiele of administratieve informatiebehoefte voor vrouwen; en in onze ogen nuttig zijn, hebben hier een vermelding.

Algemeen

 • Samen Apart : uitgebreide informatie rondom scheiding middels advocaat en mediation maar ook veel aandacht voor het financiele aspect van een echtscheiding. Ook de blogs over coaching en relatietherapie zijn het lezen waard.
 • Pensioenadviseur : vrijblijvend adviesgesprek inzake financiele planning met mede als onderdeel pensioenadvies nodig? Zie deze pagina van Hypothekersunie pensioenadvies Dit kantoor is ook mede specifiek gericht op advies voor vrouwen.
 • Uitleg pensioenopbouw en vermelding op salarisstrook? Dit salarisadministratie kantoor is mede gespecialiseerd in kredietadvies en pensioenuitleg / opname in de salarisverwerking. Vrijblijvend advies mogelijk voor zowel particulieren alsoook bedrijven ( werkgevers ).
 • De juiste manier van administratie voeren bij voorkeur met een modern boekhoudprogramma online? Volg de link hiervoor en op de website online boekhoudprogramma vind je er echt compleet alles over + een handige vergelijker.
 • Een spaarrekening voor later openen? Kies direct de juiste spaarrekening met de voorwaarden die bij u passen. Een vergelijker van banken en spaarrekeningen is te vinden op www.tebnv.nl/.
 • Op de hoogte blijven van financiele ontwikkelingen en tips lezen over het verbeteren van uw financiele positie? Lees dagelijks het Finlog - www.finlog.nl/ - en mis niks!
 • De start voor het kiezen van een passende bankrekening is Bank Select -  www.bankselect.nl/ - Hier lees je alles over de verschillende soorten bankrekeningen en hoe je op basis van voorwaarden en kosten de best passende bankrekening kiest.
 • Beleggen kan het rendement op uw kapitaal aanzienlijk verbeteren. Maar alleen indien u de juiste beleggingsproducten kiest die passen bij uw risico keuze. Lees hier alles over op het Strategisch Beleggen portaal (www.strategisch-beleggen.nl/) en start vandaag nog met beleggen.

Verzekeringen

 • Zeer informatieve website rondom uiteenlopende verzekeringen. Een website over verzekeren zonder onzinpraat met enkel heldere info waar je wat aan hebt. Kies voor Goed Verzekeren met AllesoverVerzekeringen
 • Ben je een echte powervrouw en onderneemster? Ben je op zoek naar een helder informatieportaal waar relevante informatie over het ondernemerschap wordt gegeven? Bezoek dan Ondernemen 360.

Boekhouding

 • Hulp bij uw administratie? Kies dan voor uw boekhouding uit te besteden. Hulp bij uw boekhouding kunt u krijgen door het doen van een offerte aanvraag via boekhouding en administratie voor uw administratie uitbesteden, want uw administratie kan goedkoper en beter. Ook voor het verbeteren van processen in uw administratie kunt u hulp krijgen. Kies daarvoor uit diverse Smart Services (www.smartservices.nl/) en bespaar op jaarbasis duizenden euro's.
 • Alles te weten komen over crowdfunding? Je leest op alles over crowd funding op Smartermoney
 • Advies over financieringen : Advies Financiering

Wonen

 • Een huis huren? De Woning Koning (https://www.woningkoning.nl/) is het portaal voor het vinden van alle appartementen en huizen die in Nederland te huur staan. Diverse aanbieders zijn hier op 1 portaal verzameld.
 • Tips voor bouwen, verbouwen, inrichten en financieen voor een huis zijn te lezen op Solink - https://solink.nl/
 • Advies en kosten offerte aanvraag voor zonnepanelen op uw huis - www.zonnepanelen.company/
Stappenplan

Stap 1: Wat heb ik al? Heb je een eigen huis, een bedrijfspand, roerende en onroerende goederen, waardevolle vermogensbestanddele...

Lees meer
Wat kun je zelf doen?

Voor dure sporten heb je na je pensioen weliswaar meer tijd, maar meestal geen energie voor. Toch zijn er misschien wensen die je na je pensioe...

Lees meer
Het pensioenoverzicht

Je kent het misschien wel: Het pensioenoverzicht. Elke jaar rond september stuurt het pensioenfonds (of de verzekeraar waar je pensioen opbouwt) een overz...

Lees meer
Pensioensysteem

De twee bekendste pensioensystemen in Nederland zijn het eindloon- en het middelloonsysteem. Het eindloonsysteem gaat er vanuit dat je een ouderdomspensioen opbouwt van...

Lees meer