Tips financieel

Overzicht

Naast voorlichting geven rondom pensioen(opbouw) en de positie hierin voor de vrouw, vinden wij het nuttig en van belang om enkele andere webpagina's op het internet ook te vermelden. Diverse websites welke voorzien in de financiele of administratieve informatiebehoefte voor vrouwen; en in onze ogen nuttig zijn, hebben hier een vermelding.

Algemeen

  • Samen Apart : uitgebreide informatie rondom scheiding middels advocaat en mediation maar ook veel aandacht voor het financiele aspect van een echtscheiding. Ook de blogs over coaching en relatietherapie zijn het lezen waard.
  • Pensioenadviseur : vrijblijvend adviesgesprek inzake financiele planning met mede als onderdeel pensioenadvies nodig? Zie deze pagina van Hypothekersunie pensioenadvies Dit kantoor is ook mede specifiek gericht op advies voor vrouwen.
  • Uitleg pensioenopbouw en vermelding op salarisstrook? Dit salarisadministratie kantoor is mede gespecialiseerd in kredietadvies en pensioenuitleg / opname in de salarisverwerking. Vrijblijvend advies mogelijk voor zowel particulieren alsoook bedrijven ( werkgevers ).
  • De juiste manier van administratie voeren bij voorkeur met een modern boekhoudprogramma online? Volg de link hiervoor en op de website online boekhoudprogramma vind je er echt compleet alles over + een handige vergelijker.
  • Een spaarrekening voor later openen? Kies direct de juiste spaarrekening met de voorwaarden die bij u passen. Een vergelijker van banken en spaarrekeningen is te vinden op www.tebnv.nl/.
  • Op de hoogte blijven van financiele ontwikkelingen en tips lezen over het verbeteren van uw financiele positie? Lees dagelijks de website over alle financiële zaken! - Vezoek finlog.nl en mis niks!
  • De start voor het kiezen van een passende bankrekening is Bank Select -  www.bankselect.nl/ - Hier lees je alles over de verschillende soorten bankrekeningen en hoe je op basis van voorwaarden en kosten de best passende bankrekening kiest.
  • Beleggen kan het rendement op uw kapitaal aanzienlijk verbeteren. Maar alleen indien u de juiste beleggingsproducten kiest die passen bij uw risico keuze. Lees hier alles over op het Strategisch Beleggen portaal en start vandaag nog met beleggen.

Verzekeringen

Boekhouding

Wonen

Wat kun je zelf doen?

Voor dure sporten heb je na je pensioen weliswaar meer tijd, maar meestal geen energie voor. Toch zijn er misschien wensen die je na je pensioe...

Lees meer
Alleenstaande

In de meeste pensioenregelingen bouw je naast je ouderdomspensioen ook een partnerpensioen op. Dit is een pensioen voor je levenspartner, dat ...

Lees meer
Ik ben parttimer

Uiteraard bouw je als deeltijder ook pensioen op. Al verdien je hierdoor minder dan een fulltimer. Je pensioen wordt opgespaard do...

Lees meer
Het pensioenoverzicht

Je kent het misschien wel: Het pensioenoverzicht. Elke jaar rond september stuurt het pensioenfonds (of de verzekeraar waar je pensioen opbouwt) een overz...

Lees meer